Nieuws

De Koning en Berkhout winnen Miami OCR in stijl

Tijdens de allesbeslissende medaillerace kwamen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout als tweede over de finish. Daarmee wonnen de huidige wereldkampioenen in de 470-klasse de Miami Olympic Classes Regatta 2007 in stijl.

12:18

De Koning en Berkhout bevestigen met hun overwinning in Miami dat ze momenteel niet te evenaren zijn in de 470-klasse. (Foto: Walter Cooper / Rolex)
Tijdens de allesbeslissende medaillerace kwamen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout als tweede over de finish. Daarmee wonnen de huidige wereldkampioenen in de 470-klasse de Miami Olympic Classes Regatta 2007 in stijl.


Coach Jacco Koops gaf de dames een compliment. “Ze werden tweede in de medal race. Ze hebben heel volwassen gevaren, hielden goed het overzicht en wisten zich perfect te positioneren ten opzichte van hun tegenstanders. Dit is het eerste serieuze evenement dat ze varen na het wereldkampioenschap. Erg goed gedaan. Uiteraard kunnen we nog een paar dingen bijslijpen maar we zijn op de goede weg en we weten waar we mee bezig zijn.”


De gebroeders Coster werden negende in hun medal race. Teleurgesteld kwamen de getalenteerde broers van het water. Sven Coster legt uit: “We lagen er goed bij. Perfecte start, goed eerste kruisrak. Vierde plek bij de bovenboei. Daarna misten we een windvlaag en ineens lagen we 150 meter achter. Er lagen meer kansen deze week. We hadden op het podium kunnen staan, maar we waren niet altijd even scherp. We weten ook waar de fouten gemaakt hebben en dat gaan we de volgende keer beter doen,” zei Sven Coster gedecideerd. Coach Jacco Koops relativeert. “Er zijn altijd ontwikkelingspunten, maar de doelen zijn gehaald. We wilden bij de eerste zes eindigen tijdens deze en de North Americans en dat is zeker gelukt. Ze hebben veel progressie gemaakt en zitten constant bij de top.”


Finn
Pieter Jan Postma wist in de Medal Race niet te overtuigen. Coach Jaap Zielhuis was verdeeld over dit resultaat. “Als je zo dicht bij bent weet je dat er meer inzit. Vooraf was je tevreden geweest met een zesde plaats maar we hebben het vandaag een beetje laten liggen. Maar Pieter Jan heeft goed gevaren deze week. Nog wel wat wisselvallig, maar daar werken we aan. Hij krijgt nog tot 1 maart om zich blijvend te bewijzen.”


Uitslagen:
470 dames eindstand
1. Marcelien de Koning/Lobke Berkhout (Ned), 40 punten
2. Ingrid Petitjean/Nadege Douroux (Fra), 59 punten
3. Amanda ClarK/Sarah Mergenthaler (USA), 73 punten


470 heren eindstand
1. Nick Rogers/Joe Glanfield (Gbr), 47 punten
2. Matthew Belger/Nick Behrens (Aus), 68 punten
3. Gustavo Martinez/Dimas Wood (Esp), 75 punten
6. Sven en Kalle Coster (Ned), 91unten


Finn, eindstand
1. Peer Moberg (Nor), 51 punten
2. Jonas Hoegh-Christensen (Den), 55 punten
3. Daniel BIrgmark (Swe), 67 punten
6. Pieter Jan Postma (Ned), 88 punten


RS:X, eindstand
1. Premslaw Miarcsynski (Pol), 48punten
2. Joao Rodrigues (Por), 63 punten
3. Saumual Launay (USA), 77 punten
12.Dorian van Rijselberge (Ned), 118 punten
18. Joeri van Dijk (Ned), 142 punten
21. Casper Bouman (Ned), 186 punten


Laser, eindstand
1. Gusavo Lima (Por), 80 punten
2. Tom Slingsby (Aus), 81 punten
3. Michael Blackburn (Aus), 86 punten
28. Marc de Haas (Ned), 223 punten

Last modified: 4 september 2007
Sluiten