Nieuws

De Belgacom trimaran ontmast in Het Kanaal

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Belgische trimaran Belgacom zijn mast verspeeld. De boot, geschipperd door Jean-Luc Nélias, was onderweg naar zijn thuishaven Zeebrugge. Hij bevond zich op ongeveer 30 zeemijl van de Pas de Calais...

13:58

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Belgische trimaran Belgacom zijn mast verspeeld. De boot, geschipperd door Jean-Luc Nélias, was onderweg naar zijn thuishaven Zeebrugge. Hij bevond zich op ongeveer 30 zeemijl van de Pas de Calais.

“Het is zaterdag om 3 uur ‘s morgens gebeurd”, legt Jean-Luc uit. “We zeilden over bakboord met een noordoosten wind van 28/30 knopen. Ik was aan het roer, Grégoire (Metz) aan de grootzeilwagen en de rest van de bemanning was binnen aan het rusten. In een fractie van een seconde is de mast in drie stukken gebroken. Gelukkig is de bemanning ongedeerd en is de boot intact.”

De bemanning heeft de boot op motor naar de haven van Le Havre gebracht. De trimaran was donderdag in de late namiddag uit Port La Forêt vertrokken na drie dagen stage met de voltallige bemanning. Jean-Luc, expert in meteorologie, had besloten om drie dagen eerder te vertrekken dan gepland omwille van de barre weersomstandigheden die voor het weekend voorspeld waren.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten