Nieuws

De ARC gaat van start

Zondag begint de Atlantic Rally for Cruisers. Elf Nederlandse schepen nemen deel aan deze gezamenlijke Atlantische oversteek.

12:26

De Atlantic Rally for Cruisers, liefhebbend de ARC genoemd, vertrekt jaarlijks in november vanaf Las Palmas. 218 boten uit vele landen trekken in een massieve stroom naar St. Lucia in het Caribisch gebied. De meeste deelnemers komen uit Engeland en verder maken veel Duitsers, Noren en Amerikanen hun opwachting. Aangevuld met een allegaartje aan Fransen, Italianen, Zwitsers, Spanjaarden en een enkele verdwaalde Canadees, Fin en Australiër.

 

Het evenement is opgezet en jarenlang geleid door cruising-goeroe Jimmy Cornell. De 2700 mijl omvattende race voert de betalende deelnemers van Las Palmas op Gran Canaria naar de Rodney Bay Marina op St. Lucia. De organisatie zorgt voor een uitgebreid walprogramma, variërend van korte cursussen tot feestjes en etentjes. De deelnemende boten moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. Hoewel de ARC een wedstrijd is, doen veel schippers mee voor de (schijn-)veiligheid van een gezamenlijke oversteek en het ontmoeten van mede-vertrekkers.

 

Onder de 218 boten bevinden zich elf Nederlanders. Hieronder een klein overzichtje, met voor zover aanwezig, hun websites:

 

Caiman

Roel Leerling

 

Bombardino

Karel Boersma

 

Bonte Koe

Jan Bijleveld

 

Outer Limits

Johannes Gehrels

www.sailalacarte.com

 

Saeftinghe

Erik Klijn

www.zeilreisklijntjes.nl

 

Samba

Michiel Toes

www.sambaopreis.nl

 

Seawalk

Sergej Berendsen

www.seawalk.nl

 

Wanderer 4

Anco van Geffen

 

Waterman

Hidde de Vries

 

Yara

Poll van der Wouw

www.seayara.net

 

Yonder

Mike Overhoff

Last modified: 21 november 2008
Sluiten