Nieuws

Coutts en Sundby ISAF’s zeilers van het jaar 2003

Vorige week werden in Barcelona de ISAF Rolex Sailor of the Year Awards 2003 uitgereikt. De Nieuw-Zeelandse America's Cup schipper Russel Coutts en de Noorse Europe-zeilster Siren Sundby werden beloond voor hun bijzondere zeilprestaties over de periode september 2002 tot september 2003...

12:31

Vorige week werden in Barcelona de ISAF Rolex Sailor of the Year Awards 2003 uitgereikt. De Nieuw-Zeelandse America’s Cup schipper Russel Coutts en de Noorse Europe-zeilster Siren Sundby werden beloond voor hun bijzondere zeilprestaties over de periode september 2002 tot september 2003.


Hoe kon het ook anders, Russel Coutts won bij de mannen. Met zijn overwinning van de America’s Cup met Team Alinghi werd hij de meest succesvolle AC-schipper aller tijden. Hij won 14 races op rij, waarvan de laatste 5 met Team Alinghi en de 9 ervoor met Team New Zealand in 1995 en 2000. Bovendien won hij zijn derde Cup op rij, waarmee hij op gelijke hoogte komt met AC-legenden Harold Vanderbilt en Charlie Barr. “Ik hoop dat deze trofee een bron van inspiratie is voor jonge zeilers”, lichte Coutts toe.


De pas 20-jarige Siren Sundby won de vrouwelijke equivalent van de trofee voor haar prestaties in de Europe-klasse. De wereldkampioene van Cadiz 2003 viel bij de ISAF-evenementen van afgelopen jaar nooit buiten de top drie.


De andere genomineerden voor de ISAF Rolex Sailor of the Year Awards 2003 waren:


Mannen:
Darren Bundock and John Forbes (AUS)
Russell Coutts (SUI)
Neville Crichton (NZL)
Augie Diaz (USA)
Chris Draper and Simon Hiscocks (GBR)
Gal Fridman (ISR)
Torben Grael (BRA)
Gustavo Lima (POR)
Przemyslaw Miarczynski (POL)
Xavier Rohart and Pascal Rambeau (FRA)
Gabrio Zandona and Andrea Trani (ITA)


Vrouwen:
Betsy Alison, Suzy Leech and Lee Icyda (USA)
Adrienne Cahalan (AUS)
Lee Korsiz (ISR)
Malin Millbourn, Linda Yström, Åsa Aronsson and Kim Kulstad (SWE)
Siren Sundby (NOR)
Hannah Swett, Joan Touchette and Melissa Purdy (USA)

Last modified: 7 september 2006
Sluiten