Nieuws

Coster verslaat Coutts en Neeleman

Zaterdagmiddag was er op de Hiswa een spannende zeilrace. Drievoudig America's Cup-winnaar Russell Coutts daagde olympisch kernploeglid Sven Coster en oud-olympiër Mark Neeleman uit voor een Micro Magic wedstrijd.

08:04

Zaterdagmiddag was er op de Hiswa een spannende zeilrace. Drievoudig America’s Cup-winnaar Russell Coutts daagde olympisch kernploeglid Sven Coster en oud-olympiër Mark Neeleman uit voor een Micro Magic wedstrijd.


Het drietal zeilde met de radiografisch bestuurde boten een parcours in het waterbassin, volgens een ‘best of three’ systeem. Wie het eerst twee races op zijn naam wist te schrijven, was winnaar.
Mark Neeleman won de eerste heat. Drievoudig America’s Cup winnaar Coutts bleef hij ver achter op Neeleman en Coster. Na een spannende start van de tweede race nam Sven Coster al gauw de leiding en stond die plek niet meer af. Russell Coutts maakte nog steeds kans op een overwinning, maar dan moest hij wel de derde race zien te winnen. Dat lukte hem niet. Sven Coster schudde met tactische manoeuvres Mark Neeleman af en kwam opnieuw als eerste over de finishlijn. Games, set, match voor de 470-stuurman.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten