Nieuws

Coster Bros pakken brons

Sven en Kalle Coster hebben zich verzekerd van een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap 470, dat gedurende de afgelopen week in het Poolse Gdynia werd verzeild. De dames Marcelien de Koning en Lobke Berkhout behaalden een vijfde plek.

13:59

Het is voor het eerst dat de gebroeders Coster op zo’n belangrijk internationaal toernooi eremetaal scoren. De serie van 3-4-1-1-4-4-(18)-(23)-2-2-14-12 is goed voor een vierde plek in de eindrangschikking, na 12 gezeilde races. Het Argentijnse duo Conte/de la Fuente won het toernooi, maar dingt niet mee naar de Europese medailles. De Britten Nick Rogers en Joe Glanfield, op de Spelen van Athene winnaar van zilver, prolongeren de Europese titel.
Met hun derde plaats hebben de Costers bovendien hun A-status zeker gesteld voor het komende jaar. Net zoals voorgaande jaren kunnen zij met die status rekenen op financiële en facilitaire ondersteuning van het verbond.
Ook de vijfde plaats van het damesteam De Koning en Berkhout is goed voor een A-status.