Nieuws

Conny van Rietschoten Trofee naar Marit Bouwmeester

Veel oude rotten in het vak en jonge wedstrijdzeilers waren aanwezig bij de uitreiking van de Conny van Rietschotentrofee. De winnares van zelf is op training in Australië, dus werd de prijs in ontvangst genomen door haar moeder.

12:01

De uitreiking vond plaats in de sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas in Rotterdam. Tijdens het diner werden de winnaars bekend gemaakt. Vanwege training in Australië kon geen van de genomineerden in de categorie Internationaal en Olympisch zeilen/surfen persoonlijk aanwezig zijn. Barend Kol trad op als plaatsvervanger voor 2.4mR-kampioen Thierry Schmitter en de vriend van Lobke Berkhout nam de honneurs waar voor de 470-dames Berkhout & Westerhof.

 

Kanshebbers

Bouwmeester werd gekozen uit de winnaars van de vier categorieën. Laserzeilster Michelle Broekhuizen, de 81-jarige zeezeiler Piet Vroon en genomineerde in de nieuwe categorie Wedstrijdzeilen Nationale klasse Jeroen de Groot (foto links), maakten ook kans op de Trofee. Verdere genomineerden waren Daphne van der Vaart, Robert Rosen Jacobson, Lisa Westerhof & Lobke Berkhout, Thierry Schmitter en Menno Huisman (foto rechts).

 

 

Maas Trofee

De categorie Bijzondere Verdienste is vervangen door de Maas Trofee, welke is bestemd voor iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de wedstrijdzeilsport. Het bestuur van de Stichting Zeilstrophy bepaalt jaarlijks of, en aan wie de Maas Trofee wordt uitgereikt.

 

De winnaar van de Maas Trofee in 2010 is Frans Sluyters. “Hij is het gezicht van de North Sea Regatta, de onderhandelaar, de adviseur achter de schermen, de zeiler en de joker van Holland”, zegt de jury. “Frans is de drijvende kracht achter de Nederlandse zeilsport. Zijn North Sea Regatta wordt geprezen en mede dankzij hem maakt Den Haag nu furore als zeilstad aan zee. Maar ook de bond mag op zijn expertise rekenen. En dit alles doet hij op vrijwillige basis, gewoon met hart en ziel vanuit zijn passie voor de sport.”

 

Prestatie

De Conny van Rietschoten Trofee wordt ieder jaar uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband, dan wel aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.

 

Foto: FotoBank NH/ Yvonne Ransijn/Richard Langdon

 

(MvS)

 

 

 

Last modified: 26 november 2010
Sluiten