Nieuws

Concurrenten worden recordjagers

Dee Caffari en Samantha Davies gaan samen op recordjacht. Met een geheel vrouwelijke bemanning proberen zij het record rond Groot-Brittannië en Ierland te verbreken.

15:07

De vrouwen waren de onbetwiste sterren van de afgelopen Vendée Globe. Dee Caffari werd de eerste vrouw die solo de wereld rondde in beide richtingen en Sam Davies werd door haar uitzendingen vanaf Roxy een ware mediapersoonlijkheid. Nu gaan de twee dus samenwerken.

 

Dee Caffari schippert de recordpoging op haar Vendéeboot, de Aviva. Naast Sam Davies gaan er nog vier vrouwen mee: de Engelse zeilsters Miranda Merron en Alex Sizer, de Duitse Figaro-zeilster Isabelle Joschke en de freelance journaliste Johanna Payton.

 

Zij vertrekken in juni, de exacte startdatum hangt af van de weersituatie, voor hun poging. Het huidige record staat op naam van Solune, met een tijd van zeven dagen en vier uur. Het record voor een boot met een vrouwelijke bemanning staat met tien dagen en zestien uur op naam van… Samantha Davies.

 

Zij vindt het niet erg om haar eigen record na te jagen: "Ik kan niet wachten om het water op te gaan en de twee records te proberen te verbreken. Ik heb de vrouwelijke titel al in bezit, maar zal blij zijn om het record te verbreken met dit team. Hopelijk kunnen we het absolute record ook breken. Dee en ik zijn tijdens de Vendée Globe goede vriendinnen geworden en met vier andere vrouwen aan boord zullen we voldoende te bepraten hebben."

Last modified: 8 mei 2009
Sluiten