Nieuws

Casper Bouman op historische missie

Tijdens de voorlaatste dag van de Semaine Olympiqu Française in Hyeres heeft Casper Bouman zijn leidende positie verder versterkt. Met een mooie vijfde plaats heeft hij nu een voorsprong van dertien punten op de nummer twee de Pool Miarczynski. Ook met de lichte wind van vandaag kon Casper dus met de besten mee komen.

13:28

Tijdens de voorlaatste dag van de Semaine Olympiqu Française in Hyeres heeft Casper Bouman zijn leidende positie verder versterkt. Met een mooie vijfde plaats heeft hij nu een voorsprong van dertien punten op de nummer twee de Pool Miarczynski. Ook met de lichte wind van vandaag kon Casper dus met de besten mee komen.


(Foto: Watersportverbond)
De prestatie van Casper tot nu toe is uitzonderlijk te noemen. We moeten teruggaan naar de dagen van Stefan van den Berg om een Nederlandse surfer te vinden die dat presteerde. In de Neil Pryde RS:X klasse, het nieuwe surfboard voor de Olympische Spelen, is in Hyeres een heel sterk veld vertegenwoordigd. Veel surfers zijn overgestapt van de Mistral naar de RS:X en Casper kan zich tussen deze topsurfers goed staande houden. Sterker nog, bij matig tot krachtige wind was hij deze week superieur ten opzichte van de concurrentie. Met zijn lange lijf van 1.94 meter is hij bij uitstek geschikt om het nieuwe board goed te laten planeren.


Morgen wacht dus voor Casper een spannende finale. Wanneer hij niet lager dan op de zevende plaats eindigt is hij zeker van de overwinning van het evenement. Eindigt hij op plaats acht, negen of tien dan is hij geheel afhankelijk van de resultaten van zijn tegenstanders of hij het podium haalt. Alles is dus nog mogelijk.


In de Yngling werd net als in veel andere klassen werd geen wedstrijd gezeild in verband met de zwakke wind. Het team van Annelies Thies, Marije Faber en Petronella de Jong zal morgen net als Casper strijden in de ‘Medalrace’ om de medailles. De puntenverschillen zijn erg klein in de top tien dus voor de Nederlandse dames liggen alle kansen nog open.


In de Laser en de 2.4 hebben de Nederlanders vandaag goed gepresteerd. Thierry Schmitter deed in de 2.4 niets anders dan hij de hele week al doet: winnen! Een tevreden coach Han Beverwijk kon stralend vertellen dat bij alle windcondities de snelheid super is. Daarbij komt dat het tactische spel goed gespeeld wordt en dan is zo’n indrukwekkende serie het resultaat: vijf eentjes een tweede en een derde plaats.


Laserzeiler Eduardo van Vianen zeilt al de hele week een goede serie. Vandaag was met name zijn tweede wedstrijd indrukwekkend. Het eerste kruisrak koos Eduardo voor de rechterkant van het veld, anticiperend op het terugdraaien van de wind na een bui. Dit pakte heel goed uit en een tweede plaats bij de eerste boei was het resultaat. Het tweede kruisrak werd door de afnemende wind een moeilijke en Eduardo verloor een aantal plaatsen. Hij liet zich niet uit het veld slaan en pakte in het voor de windse rak nog twee bootjes terug. Een vijfde plaats is echt een goede prestatie in dit sterke veld. Eduardo mist op vier punten na de Medalrace van morgen. Hij eindigt als twaalfde in het eindklassement.

Kijk voor alle uitslagen op de site van het evenement: http://sof.ffvoile.net/

Last modified: 4 september 2007
Sluiten