Nieuws

Bullens gooit handdoek in de ring

Zijn doorzettingsvermogen moet het afleggen tegen de tijd. De Belg Christophe Bullens geeft zijn deelname aan de Velux 5 Oceans op. Hij kan onmogelijk op tijd in Wellington aankomen voor de start van de derde etappe.

20:34

Het materiaal laat Bullens geen andere keus dan opgeven. Nadat hij voor de derde keer Kaapstad verliet, brak het mastspoor voor het grootzeil voor de tweede keer uit de mast. Dat betekent dat hij onmogelijk voor zes februari in Wellington, Nieuw-Zeeland kan zijn voor de start van de derde etappe in een van de moeilijkste solo-races van de wereld.

 

Geen keus

De 49-jarige Belg toonde zich vastberaden bij ieder ongeluk dat op zijn pad kwam. “De problemen hebben mij en mijn boot verslagen, waardoor ik niet meer verder kan”, zegt Bullens.

“Ik heb helaas geen andere keus dan mij terug te trekken uit de race. Het zou onverstandig en gevaarlijk zijn om verder te gaan. Op een gegeven moment moet je je trots en stijfkoppigheid aan de kant zetten en realistisch zijn. We varen deze wedstrijd niet om onszelf voor anderen te bewijzen, het is een uitdaging met jezelf. Ik kan alle mensen die mij helpen en bijstaan niet meetrekken in iets wat niet realistisch is.”

Helpende handen 

Ondanks de teleurstelling blijft Bullens positief over zijn ervaringen in de Velux 5 Oceans. “Ik heb veel wedstrijden gevaren, maar dit is de eerste keer dat ik zoveel helpende handen heb gezien, zo veel broederschap heb gezien tussen de deelnemers, hun familie, de technische teams, de organisatie en de toeschouwers. De Eco 60-klasse is fantastisch. Het is de enige klasse ter wereld waarin ik tijdens een solo-race zoveel bemanning heb gehad.”

Foto’s: onEdition

(MvS)

Last modified: 3 januari 2011
Sluiten