Nieuws

Briefing shorthandedraces van Zeilbaak

Voorafgaand aan de shorthanded wedstrijden van vijftig, honderd en duizend mijl die Zeilbaak organiseert, is er op zaterdag 31 maart een voorbereidingsbijeenkomst, de 'Pre-Race Briefing'. Bijzondere gasten deze middag zijn Mini-zeiler Cor Berlee en jachtontwerper Doug Schickler.

13:46


Voorafgaand aan de shorthanded wedstrijden van vijftig, honderd en duizend mijl die Zeilbaak organiseert, is er op zaterdag 31 maart een voorbereidingsbijeenkomst, de ‘Pre-Race Briefing’. Bijzondere gasten deze middag zijn Mini-zeiler Cor Berlee en jachtontwerper Doug Schickler.


 


De briefing is bedoeld voor (potentiële) deelnemers aan de shorthanded wedstrijden van Zeilbaak. Belangstellenden zijn eveneens welkom. Doel is om ieder zo goed mogelijk te informeren over de wedstrijden, over het varen in Open Klassen en onder IRC en over de wedstrijdreglementen, mogelijke baan of route en de organisatie.


 


Aanwezig zijn wedstrijdleider Tom Hopman (reglementen), Dick Koopmans(IRC/ORC) en Jules Bänffer en Huib Swets (organisatie).


 


Bijzondere gasten die middag zijn Mini-zeiler Cor Berlee en jachtontwerper Doug Schickler. Berlee bereidt zich voor op de Mini Transat van 2009, een race over 4.200 mijl in boten van 6,5 meter. Berlee weet hoe het is om alles op te zeggen om zijn doel te bereiken, shorthanded-taktieken hebben geen geheimen meer voor hem.


Schickler is jachtontwerper en bezig met een nieuw boot van deze Mini-racers. Hij kan alles vertellen over kantelkielen, waterballast, stabiliteit en 3D-kielen.


Reacties van zeilers uit de zaal zullen worden aangemoedigd door gespreksleider Hanneke de Korte.


 


Tijdens de briefing wordt ook uitleg gegeven over het ‘tracken’ van de duizendmijlsrace. Die wedstrijd is de eerste Nederlandse doublehanded zeezeilwedstrijd die live via internet te volgen is.  


 


De Pre-Race Briefing wordt gehouden op zaterdag 31 maart, van 13 tot 17 uur, in restaurant Scheepsrecht in de Flevomarina.

Kijk op: www.zeilbaak.nl

Last modified: 4 september 2007
Sluiten