Nieuws

Boot van het Jaar

Ieder jaar kiest het testteam van Zeilen zijn eigen Boot van het Jaar uit alle geteste boten van de afgelopen twaalf maanden. En de winnaar is… de Xc-45.

13:24

In de discussie over de Zeilen Boot van het Jaar kwamen al snel vijf jachten boven drijven, de Winner 12.20 vanwege de verrassende vernieuwing van de lijn, de zeileigenschappen en de constructie, de Jeanneau Sun Fast 3200 vanwege de sportiviteit, zeileigenschappen en verrassingen in de kuipindeling en het interieur, de Hutting 45 vanwege de degelijkheid, zeewaardigheid en afwerking, de Comfortina 39 vanwege de constructie, isolatie/condensbestrijding, het perfecte drainagesysteem en de keuze voor andere materialen dan teak en de Xc-45 vanwege de uitstekende zeileigenschappen, de constructie, het indrukwekkende niveau van de afwerking en het oog voor detail.

 

En de winnaar is…

Uiteindelijk werd het de Xc-45. Het gebrek aan alternatieven voor het teak op het dek valt weg tegen de perfectie in ontwerp, zeileigenschappen, zeegedrag en afwerking. Als er een ideale vertrekkersboot bestaat, dan komt de Xc-45 dicht bij ons ideaal.

 

De Xc-45 is getest in Zeilen 3/2009

 

Bekijk hier de testvideo

Last modified: 11 september 2009
Sluiten