Nieuws

Bezwaar winterafsluiting Veluwemeer afgewezen

Begin 2010 heeft het Watersportverbond bezwaar gemaakt tegen het plan om een groot deel van het Veluwemeer in de winter af te sluiten voor de watersport. Onlangs is het bezwaar op procedurele gronden uiteindelijk door de Raad van State afgewezen.

13:45

De Minister van – toen nog – Landbouw, Natuur en Visserij wil een groot deel van het Veluwemeer (640 ha) in de winterperiode afsluiten. Tussen 15 oktober en 15 maart is het gebied langs de zuidoever tussen Polsmaten en Elburg verboden voor alle vormen van recreatie. Doel is om overwinterende vogels een rustgebied te geven. Het Watersportverbond heeft bezwaar tegen dit besluit gemaakt, omdat de eerder beloofde compensatie voor de watersport nog niet gerealiseerd was.

 

Over het bezwaarschrift ontstond vervolgens een juridische procedure, die handelde over de datum van publicatie van het besluit. De Minister publiceerde zijn besluit op 23 december 2009 in het Staatsblad en pas vier weken later in een plaatselijk huis-aan-huis-blad. Het Watersportverbond ging bij het insturen van het bezwaarschrift uit van die laatste datum. “Te laat”, volgens de Minister.

 

Het beroepsschrift werd onlangs door de Raad van State behandeld. Daarin is de Minister in het gelijk gesteld en het bezwaarschrift van het Watersportverbond op formele gronden niet-ontvankelijk verklaard. “Wij zijn erg teleurgesteld over de gang van zaken, maar hebben besloten geen verzet aan te tekenen, omdat de kans van slagen klein is,” aldus Frank Jibben, consulent van het Watersportverbond voor de regio Randmeren, “We gaan er wel alles aan doen om de beloofde compensatie voor de watersport alsnog te krijgen.”

 

Hou www.watersportverbond.nl/randmeren in de gaten voor het laatste nieuws.

Bron: Watersportverbond

Foto’s: ANP

Last modified: 23 december 2010
Sluiten