Nieuws

Bergers en redders trekken Hollandia vlot

Het convenant tussen de KNRM en Rederij Noordgat op Terschelling werkt. In een gezamenlijke actie tussen beide partijen is het charterschip Hollandia woensdagmiddag 9 april vlotgetrokken. De tweemaster met twintig passagiers en drie bemanningsleden aan boord was na hoogwater vastgelopen op het Wad bij boei Inschot 5.

14:47

Het convenant tussen de KNRM en Rederij Noordgat op Terschelling werkt. In een gezamenlijke actie tussen beide partijen is het charterschip Hollandia woensdagmiddag 9 april vlotgetrokken. De tweemaster met twintig passagiers en drie bemanningsleden aan boord was na hoogwater vastgelopen op het Wad bij boei Inschot 5. Volgens het onlangs ondertekende convenant overlegde de Reddingmaatschappij eerst met Rederij Noordgat en de Hollandia over te nemen actie. In het convenant is afgesproken dat de KNRM in het geval er geen personen gered hoeven te worden, niet in actie komt.
De bergers probeerden met de Tempest het charterschip weer vlot te trekken. De Arie Visser van de KNRM was ondertussen wel uitgevaren, om eventueel assistentie te kunnen verlenen. Het lukte de bergers niet om de Hollandia los te krijgen, ook niet toen de Arie Visser langs het charterschip voer in een poging met enorme hekgolven wat beweging in het schip te krijgen, terwijl de Tempest aan het trekken was. Na overleg maakte ook de reddingboot vast en trokken bergers en redders gezamenlijk het charterschip vlot. De Hollandia kon hierna op eigen kracht de reis vervolgen.


 

Last modified: 11 april 2003
Sluiten