Nieuws

Bekking finisht als vijfde

Vanochtend was het de beurt aan Bouwe Bekking om te finishen. In totaal zijn nu vijf van de acht boten aangekomen in Kaapstad, Ericsson 4 was de snelste.

14:01

De eerste etappe van Alicante naar Kaapstad is gewonnen door Ericsson 4, geschipperd door Torben Grael. Het team had gisterenochtend een voorsprong van bijna acht uur op de nummer twee, Puma. Eerder in de week had de boot al geschiedenis geschreven door meer dan 600 mijl af te leggen in 24 uur.

 

De eerste etappe bleek sowieso een goede voor het Ericsson-team, want Ericsson 3 finishte gisteren als derde. Ericsson 4 staat nu ook eerste in het algemeen klassement met veertien punten in totaal. Acht daarvan waren er te verdienen in de achterliggende etappe, de overige zes werden verzameld tijdens de in-port race in Alicante en bij de scoring gate in Fernando de Noronha.

 

Bouwe Bekking wist zijn boot dus naar een keurige vijfde plaats te leiden. Keurig, omdat hij vlak na de start van de etappe al materiaalproblemen kreeg en sindsdien een inhaalrace voer. De Nederlandse schipper is dan ook zeker niet ontevreden: ‘Het voelt goed om in Kaapstad te zijn. het was een harde etappe en we hebben veel geleerd. Ik denk dat we goed zijn teruggekomen van de materiaalproblemen van de eerste nacht.’

 

Op het moment van schrijven zijn nog drie boten onderweg naar Kaapstad, waaronder Delta Lloyd. De gedeeltelijk Nederlandse inzending ligt op een zevende plaats en veel kans om nog in te halen of ingehaald te worden lijkt er niet. Gezien de voorgeschiedenis van het team is het behalen van een eventuele zevende plaats een prestatie op zich.

Last modified: 3 november 2008
Sluiten