Nieuws

Bavaria-dealers Nederland failliet

Van den Bosch Yachting en Holland Sailing hebben hun faillissement aangevraagd. Beide bedrijven waren dealer voor Bavaria in Nederland. Bij Van den Bosch is een kandidaat in gesprek voor een doorstart.

09:55

Vincent Meijer, eigenaar van Van den Bosch Yachting bevestigde het aangevraagde faillissement telefonisch en zei goede hoop te hebben dat de doorstart plaats kan vinden. Een investeerder – een bekende in de watersportwereld –  is daarover in gesprek met de curator. Of al het personeel na een herstart zou kunnen aanblijven is nog niet zeker. Bij een doorstart blijft het dealerschap van Bavaria intact. “Als de doorstart goed verloopt zijn we gewoon op de Hiswa te water”,  zegt Meijer.

Geen beslag
“Er zijn geen klanten gedupeerd”, zegt Meijer. “Er zijn geen grote aanbetalingen gedaan en de garantieverplichtingen blijven gewoon bestaan. Ik heb ook met de leveranciers en andere crediteuren gesproken. De resultaten waren goed.”

Twee dealers
Over de oorzaak van het faillissement is Meijer helder. “Een faillissement is van veel factoren afhankelijk. Natuurlijk heeft de crisis bijgedragen, maar ook de onderlinge rivaliteit tussen ons en Holland Sailing van de afgelopen jaren. We kwamen bijvoorbeeld los van elkaar naar de Hiswa met dezelfde Bavaria’s. Dat kost geld. Het laatste half jaar zijn we gaan samenwerken om kosten te besparen, maar helaas te laat.”

Holland Sailing was niet bereikbaar voor commentaar.

(MvS)

Foto: ANP

Last modified: 29 juli 2011
Sluiten