Nieuws

Bataviahaven opteert voor World Match Racing Tour 2013

De Bataviahaven in Lelystad heeft een zogenoemd bidbook samengesteld voor de World Match Racing Tour van 2013. De Bataviahaven hoopt het evenement voor vijf tot acht jaar aan de haven te binden.

15:41

De World Match Racing Tour (WMRT) is een competitie voor professionele zeilers in diverse boottypen. De wedstrijden van dit jaar vinden plaats onder andere plaats in Korea, Maleisië en Bermuda. In Europa worden Duitsland, Denemarken, Zweden, Zwitserland, Frankrijk en Portugal aangedaan.

Matchracen wordt voornamelijk gedaan op korte wedstrijdbanen, die ook dicht bij de wal uitgelegd kunnen worden. Samen met de korte wedstrijden en het beperkte aantal deelnemers zijn matchraces daarom goed te volgen voor publiek vanaf de kant.

Concept
De organisatie achter het bid wil de functie van Lelystad als Maritiem Centrum Nederland benadrukken. Tevens biedt de WMRT mogelijkheden voor economische ontwikkelingen in Lelystad en Flevoland als provincie.

Het initiatief van de Bataviahaven wordt ondersteund door het Watersportverbond. Het plan omvat onder andere een negental nieuwe boten die specifiek voor dit evenement gebouwd worden en het hele jaar door beschikbaar zijn voor wedstrijden rond Lelystad.

 

Foto: AFP/Gareth Cooke/Subzero Images/WMRT

 

(MvS)

 

Last modified: 15 april 2011
Sluiten