Nieuws

Assa Abloy leidt naar Baltimore

Profiterend van de Golf Stroom, varen de deelnemers aan de Volvo Ocean Race richting het noorden, naar Baltimore. Na de merkwaardige start van gisteren leidt de Assa Abloy van schipper Neal McDonald, op een mijl gevolgd door Illbruck.

15:04

Profiterend van de Golf Stroom, varen de deelnemers aan de Volvo Ocean Race richting het noorden, naar Baltimore. Na de merkwaardige start van gisteren (zie het artikel ‘Valse start zesde etappe Volvo Ocean Race’) leidt de Assa Abloy van schipper Neal McDonald, op een mijl gevolgd door Illbruck.

De hele vloot ligt binnen 9 mijl van elkaar. Djuice Dragons valt daarbij het meeste op. Het vaart momenteel op een 8e positie. Het lichte weer op de ruime koers is niet bepaald het sterke punt van Djuice: op dit moment komen ze maarliefst één knoop bootsnelheid tekort op Assa Abloy.

De dames aan boord van Amer Sports Too hebben hun eigen plan getrokken. Als enige varen zij een veel noord-oostelijker koers, terwijl de rest van de vloot meer noord vaart. Misschien probeert schipper Lisa McDonald een sterkere stroom te zoeken of is deze aangepaste koers een voorbereiding op het lichtere weer dat er aan zit te komen. Duidelijk is in ieder geval dat ze met een ‘alles of niets’ instelling varen.

De statistieken d.d. 15 april, 10:00 uur GMT

Last modified: 4 september 2007
Sluiten