Nieuws

Aquaduct Harderwijk in gebruik

Zeilers die van het Veluwemeer naar het Wolderwijd willen of andersom kunnen vanaf 2 juli gebruik maken van het nieuwe aquaduct bij Harderwijk. Jachten kunnen zonder tijdverlies doorvaren, ongeacht de mastlengte. Ze hoeven niet meer geschut te worden en niet meer onder een brug door...

10:35

Zeilers die van het Veluwemeer naar het Wolderwijd willen of andersom kunnen vanaf 2 juli gebruik maken van het nieuwe aquaduct bij Harderwijk. Jachten kunnen zonder tijdverlies doorvaren, ongeacht de mastlengte. Ze hoeven niet meer geschut te worden en niet meer onder een brug door.

Alleen bij ongunstige weersomstandigheden kan het aquaduct gestremd zijn. Bijvoorbeeld als het waterpeil op beide meren verschilt vanwege opwaaiing. Er kan dan een stroming ontstaan in de nauwe doorgang. Schepen moeten in die gevallen weer geschut worden via de Hardersluis met een beperkte doorvaarthoogte van 7 meter. De stremming wordt aangegeven met boeien met het verbodsteken A1.

Vanaf mei 2003 zal alle scheepvaart via het viaduct gaan, als de Hardersluis gesloopt is. De hinderlijke stroming in het aquaduct kan dan ook niet meer voorkomen. De beroepsvaart blijft nog tot volgend jaar gebruik maken van de Hardersluis.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten