Nieuws

Antwoord EC op rode diesel

De discussie met betrekking tot rode diesel kan gesloten worden. Kees Nanninga, woordvoerder van de Douane, liet ons het volgende weten:

"De Commissie heeft ons aangegeven dat in principe het gebruik van rode diesel in pleziervaartuigen verboden is."

16:12

De discussie met betrekking tot rode diesel kan gesloten worden. Kees Nanninga, woordvoerder van de Douane, liet ons het volgende weten:


“De Commissie heeft ons aangegeven dat in principe het gebruik van rode diesel in pleziervaartuigen verboden is. Er is echter een uitzondering voor de situaties waarin de rode diesel in een andere lidstaat is getankt en de regelgeving van die lidstaat het gebruik van rode diesel voor pleziervaartuigen toestaat. Nederland zal deze uitzondering ook toepassen daar waar lidstaten ondanks beëindiging van de derogatie nog steeds toe staan dat pleziervaartuigen rode diesel tanken.”


 

In de praktijk betekent dit dat een Nederlandse eigenaar van een pleziervaartuig, die in Engeland rode diesel heeft getankt, dit bij een controle door de Nederlandse Douane moet kunnen aantonen met een tankbon. Voor ingezetenen van lidstaten waar het tanken van rode diesel (nog) is toegestaan, is het voldoende dat de eigenaar (dmv een paspoort) aantoont dat hij woonachtig is in een land waar het toegestaan is om rode diesel te tanken.”

Last modified: 4 september 2007
Sluiten