Nieuws

Antwerp Race nog steeds in trek

We gaan nog even terug naar 11 oktober. Toen werd de 16de Antwerp Race gezeild. Op de Westerschelde, van Breskens naar Antwerpen, terwijl de kleinere klassen vanuit Terneuzen vertrokken. En het waren er nogal wat: officieel 225 jachten, maar naar schatting voer een vijftigtal buiten mededinging. Een gevarieerde vloot, van IRC, ORC, CRC, Maxi¹s, Sportboten, Max Funs. Het bewijst de aantrekkingskracht van het evenement, waarvan het afsluitingsfeest in hartje Antwerpse Docklands niet minder aantrekkelijk is voor de deelnemers. Zeilens correspondent in België, Pit de Jonge, maakte sfeervolle foto's op de Schelde...

13:55

De Asterix van voormalig Belgisch Yachtman van het Jaar Willy Walschaerts in goede doen. (Foto: Pit de Jonge)
De Antwerp Race mag dan door sommigen als kermiskoers worden gezien, het is wel verdraaid close racing. Niemand geeft een duimbreed toe. (Foto: Pit de Jonge)
In fraai herfstlicht start de CRC A1-klasse vanuit Breskens. Een beetje tango op het voordek van de Mambo. (Foto: Pit de Jonge)
Meedoen is voor de meeste deelnemers belangrijker dan winnen. De Antwerp Race is een evenement dat ze voor geen geld willen missen. (Foto: Pit de Jonge)
Ook de sportboten zoals Max Fun, Melges, Eleven Metre One Design en Bénéteau 25 leven zich uit in de Antwerp Race. Ze starten weliswaar als laatste vanuit Terneuzen, maar komen bij de eersten in Antwerpen aan. Een extra challenge om de grote jongens voor te blijven. (Foto: Pit de Jonge)
Voor resultaten van de Antwerp Race gaat u naar http://www.waterkantwerpen.be.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten