Nieuws

America’s Cup wordt thuiswedstrijd

San Francisco is gastheer voor de 34e America’s Cup. Dat betekent een thuiswedstrijd voor de verdedigende partij. De race zal voor het eerst sinds 1995 weer in Amerika verzeild worden.

22:54

“We zijn er trots op dat San Francisco de stad mag zijn die de America’s Cup terugbrengt naar de Verenigde Staten”, zegt burgermeester Gavin Newsom. Naast de eer die het binnenhalen van het evenement met zich meebrengt, doet de Cup ook een flinke duit in het laatje van de locale economie. Volgens de organisatie van de America’s Cup, zijn alleen de Olympische Spelen en het WK Voetbal meer van invloed op de locale economie. Naar verwachting pompt de 34e America’s Cup een bedrag van rond de 1,4 miljard dollar in de regio.

 

Op de schop

Waarschijnlijk krijgt het publiek in 2013 een volledig nieuw evenement te zien. Niet alleen is het boottype radicaal veranderd – naar een multihull met vleugelzeil – ook de toevoeging van jaarlijkse World Series in 45-voeters beloofd interessant te worden. Als kers op de taart is er de belofte van uitgebreide (online) videoverslaggeving. Mocht dat allemaal niet voldoende zijn, dan kan men de finales in de baai van San Francisco met eigen ogen zien.

 

Al halverwege dit jaar gaan de eerste races van de World Series in de AC45 van start. Of deze ook in Europa gaan plaatsvinden, is nog niet bekend.

 

Foto’s: EPA

 

(MvS)

Last modified: 7 januari 2011
Sluiten