Nieuws

America’s Cup uitgesteld

De organisatoren maakten gisteren bekend dat de 33e America’s Cup wordt uitgesteld. De voortdurende onzekerheid rond de rechtszaak die BMW Oracle aanspande in New York ligt ten grondslag aan deze beslissing. Een nieuwe datum voor het evenement is nog niet bekend.

14:42

De 33e America’s Cup zou in 2009 in Valencia plaatsvinden. De organisatie is echter van mening dat de voortdurende juridische strijd het organiseren van een goed evenement in de weg staat. “Er zijn veel indicaties dat het niet waarschijnlijk is om in 2009 een even goed evenement als de 32e America’s Cup te kunnen opzetten,” aldus de officiële website van de Cup.

De CNEV (Club Náutico Español de Velo) is het middelpunt van de strijd tussen SNG (Société Nautique de Genève) en BMW Oracle. BMW Oracle stelt dat de Spaanse jachtclub niet voldoet aan de eisen die worden gesteld in het reglement en argumenteert dat de jachtclub alleen is opgericht om de ‘Deed of gift’ voor de AC zo gunstig mogelijk te laten zijn voor Alinghi (SNG). De strijd hierover duurt al enkele maanden.

Mocht de New Yorkse rechtbank beslissen dat de CNEV wel degelijk valide is, dan blijft de huidige boxrule gelden en wordt het evenement op een later tijdstip gewoon in Valencia verzeild. Mocht BMW Oracle gelijk krijgen, dan zal ACM (AC Management) het evenement organiseren met de Deed of gift van de Golden Gate Yacht Club (BMW Oracle). De America’s Cup wordt in ieder geval niet gezeild in 2009.

Last modified: 23 november 2007
Sluiten