Nieuws

Als vissen op het droge

Door het zware weer spoelden diverse wedstrijdjachten van hun ankers op de laatste dag van de King’s Cup regatta in Phuket, Thailand.

20:38

Bij diverse boten brak de ankerlijn en raakten op drift en raakten weer andere en verwaaiden verder richting het strand. In de branding verloren enkele jachten hun mast.

“Dit weer is niet normaal voor deze tijd van het jaar”, zegt organisator Simon James. Zowel de Thaise Marine als de waterpolitie zijn ingezet om de boten te redden en met hoogwater weer naar rustiger en dieper water te begeleiden.

De wedstrijdorganisatie heeft al haar medewerkers ingezet om de boten veilig te stellen.

Ingraven 

Wedstrijdzeiler Nigel Mandeno was op het strand om te assisteren bij het vlot trekken van de gestrande jachten. “Een First 21.7 lag volledig ondersteboven met gebroken mast. Toen ze weer overeind kwam hebben we het tuig gekapt om te voorkomen dat het gaten in de romp zou slaan. Twee andere boten hadden geen anker meer. Dat hebben we zwemmend uitgebracht om te voorkomen dat ze zouden aanspoelen, maar drijft een van de twee weer langzaam richting het strand.” De lange kielen maken het bergen erg lastig, vertelt Mandeno, “De bulbkiel graaft zichzelf in in het zachte zand. Het is heel jammer om deze boten hier zo te zien liggen.”

 

Foto’s: Tracey Johnstone/Guy Nowell

 

(MvS)

Last modified: 16 december 2010
Sluiten