Nieuws

Allesbeslissende medalraces in Delta Lloyd Regatta

Bondscoach Jaap Zielhuis kijkt voldaan terug op de races in de Delta Lloyd Regatta in Medemblik: “De Nederlandse zeilers die naar Beijing gaan, staan er goed voor!” De medailleoogst zag er als volgt uit: één keer goud (Yngling), twee keer zilver (Tornado, RS:X) en één keer brons (470 vrouwen).

07:45

Alle Nederlandse olympische deelnemers hebben de finale behaald in Medemblik. “Dat is een goed teken”, aldus de trotse bondscoach. Vanaf 18 juni wordt er in China getraind om de laatste details in te vullen.

Yngling
Het Ynglingteam van Renee Groeneveld (foto) behaalde zaterdag goud en lieten daarmee hun olympische concurrenten Mandy Mulder, Marije Faber en Merel Witteveen achter zich. Zij eindigden op een zesde plaats.

Medalraces
De Nederlanders presteren duidelijk het beste onder druk, want vooral in de Medalraces waren het de Nederlandse deelnemers die bovenaan de ranglijsten eindigden en daarmee hun positie sterk verbeterden door de dubbele punten.

Finn
Finn-zeiler Pieter-Jan Postma bleef zijn negen concurrerende boten voor in de medalrace en ging als eerste over de finish, maar liep ondanks het winnen toch nog het podium mis door een uiteindelijke vierde plaats.

Tornado

In de Tornadoklasse behaalden Booth en Nieuwenhuis de tweede plaats in het eindklassement.

470
Voor de 470-zeilers Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zorgde het winnen van de medalrace ook voor een medaille. Zij stegen door de overwinning van een vierde naar de derde plaats en stonden dus met brons op het podium. Sven en Kalle Coster vielen buiten de medailles en eindigden als vijfde in het totaalklassement. Sven: “We hebben iets nieuws uitgeprobeerd en dat werkte niet. We hadden de hele week een snelheidsprobleem, maar we weten waar het aan lag. Nu kijken we vooruit naar de trainingsstage komende maand in Peking.”

Foto:www.hollandregatta.org

Bekijk ook de berichten op OlympischZeilen.nl:
Delta Lloyd Regatta, dag drie (met video)
Delta Lloyd Regatta, dag 4, medal races (met video’s)
Delta Lloyd Ragatta, dag 5, medal races (met video)

m1czf07s85pv

Last modified: 26 mei 2008
Sluiten