Nieuws

Alinghi’s nieuwste boot onderweg

Deze week ging de tweede nieuwe boot van de verdediger van de America's Cup Alinghi op transport. Terwijl de sneeuw viel in het Zwitserse Vevey werd SUI 100 op een truck geladen voor een reis van 1250 kilometer naar Valencia.

14:55

SUI 100 is de laatste AC-boot die voor de Cup van dit jaar is gebouwd. (Foto: Ivo Rovira / Alinghi)
Deze week ging de tweede nieuwe boot van de verdediger van de America’s Cup Alinghi op transport. Terwijl de sneeuw viel in het Zwitserse Vevey werd SUI 100 op een truck geladen voor een reis van 1250 kilometer naar Valencia.


SUI 100 is de laatste boot die dit America’s Cup seizoen een nummer zal krijgen van de technische directie. Veel andere teams trainen al enige tijd met hun nieuwe boten, maar Alinghi heeft meer tijd om zich voor te bereiden. De uitdagers zeilen de Louis Vuitton Cup, die op 16 april begint, om uit te maken wie het tegen Alinghi op mag nemen. De Zwitserse verdediger zal, na deelname aan de laatste demonstratiewedstrijd Act 13, pas op 23 juni in actie komen.


Zoals altijd wordt er bijzonder geheimzinnig gedaan over de uiterlijke verschijning van een nieuwe AC-boot. Ook nu pakte het team de door de Nederlander Rolf Vrolijk ontworpen boot in folie in, met daaronder blokken schuim die de exacte vorm van de romp verbergen.

(Foto: Ivo Rovira / Alinghi)

Last modified: 4 september 2007
Sluiten