Nieuws

Aftrap Extreme Sailing Series

Dame Ellen MacArthur zeilde voor de laatste keer op de Thames in Londen in februari 2005. Destijds vlak nadat ze het record solo non-stop rond de wereld zeilen verbrak in iets minder dan 72 dagen! Nu, twee jaar na dato, zeilde Ellen MacArthur weer op de Thames richting de Tower Bridge op de iShares Extreme 40 catamaran. Hiermee start MacArthur officieel de 2007 iShares Cup Extreme 40 Sailing serie die in september Amsterdam aandoet.

11:49

Dame Ellen MacArthur zeilde voor de laatste keer op de Thames in Londen in februari 2005. Destijds vlak nadat ze het record solo non-stop rond de wereld zeilen verbrak in iets minder dan 72 dagen! Nu twee jaar na dato, zeilde Ellen MacArthur weer op de Thames richting de Tower Bridge op de iShares Extreme 40 catamaran. Hiermee start MacArthur officieel de 2007 iShares Cup Extreme 40 Sailing serie die in september Amsterdam aandoet.

MacArthur is bekend van haar rond de wereld zeilraces, maar ook is ze co-eigenaar van de Offshore Challenges Group. OC group heeft bijna 50 mensen in dienst die werkzaam zijn in zeilrace management en evenementenorganisatie. MacArthurs bedrijf heeft de opdracht om het nieuwe iShares circuit in de Extreme 40 klasse te organiseren en promoten.

(Foto: Vincent Curutchet / DPPI / OC Events)
Carolijn Brouwer
Het Nederlandse Team Holmatro met Carolijn Brouwer als schipper en stuurvrouw neemt ook deel aan de serie. Brouwer vertegenwoordigde Nederland tijdens de Olympische spelen van Sydney en Athene. Ook zeilde ze al eens de Volvo Ocean Race in 2001-2002. Brouwer heeft hoge verwachtingen. Ze kent de boten en schipperde al eerder een Extreme 40. We hebben bewezen dat we voorin kunnen meekomen. En dankzij onze sponsor Holmatro krijgen we een nagelnieuwe boot. Ik vaar weer met dezelfde bemanning, dus we zijn heel goed op elkaar ingespeeld.

De Europese tour begint over twee weken in München (Duitsland) voordat de spectaculaire race monsters doorgaan naar Marseille (Frankrijk), Cowes (UK) en de serie afsluiten op het IJ in Amsterdam in september. Daarnaast varen de boten ook een aantal demonstratie evenementen in Zwitserland, Spanje en Itali’¬Om te beginnen doen vijf teams mee aan de iShares Cup.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten