Nieuws

AC 2009 in Valencia op losse schroeven

Het rommelt in de America’s Cup. Terwijl de heren juristen de rechtszaak voorbereiden die de Golden Gate Yacht Club tegen de Geneevse club heeft aangespannen, kondigt laatstgenoemde aan dat een en ander de doorgang van het evenement van 2009 in Valencia ondermijnt.

14:44

De rechtszaak zet de toch al krappe planning van de races in 2009 onder druk. In een deze week verstuurd persbericht stelt het organisatiebureau van de Zwitsers dat het overal rekening mee houdt, ook met uitstel.
Op de achtergrond speelt dat de stad Valencia na 2009 de haven wil uitbreiden met een flinke containerterminal. Het evenement staat daarbij ‘in de weg’ en moet, als het aan de stad ligt, niet pas na 2009 worden gehouden.

Onzekerheden
Ondertussen levert de rechtszaak voor de vijf ingeschreven deelnemende teams nog meer onzekerheden op. Niet alleen is nog steeds onduidelijk in welke boten gevaren zal worden en hoe het evenement eruit zal zien, nu is zelfs onzeker of het evenement wel in 2009 verzeild zal worden. Dat is geen prettige uitgangspositie bij onderhandeling met potentiële sponsors.

De zaak dient op 22 oktober bij rechtbank van New York.

Last modified: 5 oktober 2007
Sluiten