Nieuws

85ste Kaagweek

Aanstaande zaterdag begint de 85ste Kaagweek, de wedstrijdserie op de Kagerplassen bij Leiden. De aftrap wordt gedaan door twee Commissarissen der Koningin.

08:16

Aanstaande zaterdag begint de 85ste Kaagweek, de wedstrijdserie op de Kagerplassen bij Leiden. De aftrap wordt gedaan door twee Commissarissen der Koningin.


De Commissarissen der Koningin in de Provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen en zijn collega uit Friesland Ed Nijpels lossen op zaterdag het startschot voor de 126ste teamzeilwedstrijden in de Regenboogklasse, het roemruchte Holland-Friesland duel. Ze worden geassisteerd door de burgemeester van de gemeente Warmond, de heer M.Wittemans.


Op zondag en dinsdag zijn, na afloop van dagelijkse zeilwedstrijden, de volgende teamzeilwedstrijden in de Regenboog. De teams van ieder vijf boten vertegenwoordigen de zeilverenigingen uit Holland en Friesland. Deze wedstrijden staan borg voor stevige strijd en trekken veel publiek.


De Kaagweek duurt tot en met woensdag 13 juli. Gedurende de vijf dagen zeilt een vijftiental klassen een reeks wedstrijden. Naast de Regenboog zijn dat onder meer de 5.5 Meterklasse, de Valk, Zestienkwadraat, O-jol en Pampus. Ook typische jeugdklassen als Optimist en Splash komen op het water.
Dat feit maakt het wedstrijdzeilen op de Kaag tot een sport waar jong en oud, dus ook hele gezinnen, mee bezig kunnen zijn aan het begin van de jaarlijkse zomervakantie.
De KWV de Kaag, die dit jaar 95 jaar bestaat, organiseert de Kaagweek al sinds 1921. Meer informatie: 071-3010035, www.kwvdekaag.nl.


 


 

Last modified: 5 juli 2005
Sluiten