Nieuws

57 solozeilers naar Guadeloupe

De Route du Rhum 2002 is onderweg. Zaterdag startten 39 deelnemers in de monohulls en de kleinere multihulls. Gisteren begonnen de grote 18 60-voets ORMA tri's aan de solowedstrijd van St. Malo naar Guadeloupe...

10:55

De Route du Rhum 2002 is onderweg. Zaterdag startten de 39 deelnemers in de monohulls en de kleinere multihulls. Gisteren begonnen de grote 18 meter lange ORMA tri’s aan de solowedstrijd van St. Malo naar Guadeloupe.

Pechvogel Franck Cammas... (foto: www.routedurhum.com)
Hoewel de weersomstandigheden dit weekend ideaal waren, meldde Karin Fauconnier aan boord van Sergio Tacchini gisteravond rond 20.00 uur dat de 60-voets tri van Franck Cammas, Groupama, gekapseisd was, 25 mijl ten noorden van Morlaix, Bretagne. Reddingsdiensten waren snel ter plaatse, maar de Fransman was niet gewond en weigerde van boord te gaan. Een sleepboot zal hem naar een nabije haven slepen.

Jean Le Cam voer met zijn tri Bonduelle dezelfde koers als landgenoot Cammas, maar kon in het donker de gekapseisde tri niet meer ontwijken. Een aanvaring was onvermijdelijk. Onduidelijk is of Le Cam de race kan vervolgen.

De vloot 60-voets monohulls wordt aangevoerd door Roland Jourdain, voor Mike Golding, Jean Pierre Dick en Ellen McArthur. Bij de trimarans is het Marc Guillemot die de leiding heeft, gevolgd door Loïck Peyron Francis Joyon.

Oceaanracen leeft in Frankrijk

Last modified: 4 september 2007
Sluiten