Nieuws

550 Voorinschrijvingen Zwitserleven Ronde om Texel 2005

Anderhalve week voor aanvang van de Zwitserleven Ronde om Texel 2005, staat de teller van voorinschrijvingen op 550. Zeilers uit negen landen zullen op 11 juni hun geluk beproeven in 's werelds grootste langeafstandsrace voor catamarans. Onder hen de overall winnaar van vorig jaar, team Booth/Dercksen, en team Bouscholte/VanWieren, dat als eerste over de finishlijn kwam. Dankzij live televisiebeelden vanaf de wal en het water, blijven de bezoekers op de hoogte van het spektakel.

16:51

Anderhalve week voor aanvang van de Zwitserleven Ronde om Texel 2005, staat de teller van voorinschrijvingen op 550. Zeilers uit negen landen zullen op 11 juni hun geluk beproeven in ‘s werelds grootste langeafstandsrace voor catamarans. Onder hen de overall winnaar van vorig jaar, team Booth/Dercksen, en team Bouscholte/VanWieren, dat als eerste over de finishlijn kwam. Dankzij live televisiebeelden vanaf de wal en het water, blijven de bezoekers op de hoogte van het spektakel.


Kanshebbers
Uit de olympische top ontbreken dit jaar veel teams vanwege het WK Tornado dat op 13 juni in Frankrijk van start gaat. Mitch Booth en Herbert Dercksen zijn wel van de partij en gaan dit keer voor de ‘line honours’ (eerste binnenkomst). Dat doet het duo met een Hobie Fox Extreme Concept Boat. Zij zullen het moeten opnemen tegen Hans Bouscholte en Ruurd van Wieren op een Eagle 20 carbon, maar ook tegen het nieuwe Tornado-team van Wouter Samama en Jeroen van Leeuwen. De Britten Richard Allen en Simon Farren zijn eveneens geduchte tegenstanders op de Tornado. Voor de overall titel op handicap (na berekening) zijn meerdere kanshebbers op verschillende F18 boten. De Duitse broers Sach en de Nederlanders Kenbeek en Brouwer op de nieuwe Capricorn en de Franse broers Boulogne, F18 Wereldkampioen 2003, op de Cirrus. Het Nissan Hobie Pro Team doet mee met twee Hobie Tiger-teams: Mourniac/Citeau (FRA) en Heemskerk/De Boer (NED). In de Dart 18-klasse verschijnt paralympisch zeiler Thierry Schmitter aan de startlijn. De geboren Fransman won voor Nederland brons in de 2.4mR bij de Paralympische Spelen in Athene. Schmitter liep in 1998 een dwarslaesie op bij een klimongeluk en vaart sinds dit seizoen wedstrijden op de Dart 18. Rondecoördinator Edwin Lodder: “Ondanks het feit dat de Tornado-top ontbreekt, is het deelnemersveld toch weer van hoog niveau. Het belooft een sterke competitie te worden en we hopen natuurlijk op een spannende finale.”


Live te volgen
Gedurende de Zwitserleven Ronde om Texel vertoont een groot televisiescherm op het strand rechtstreekse beelden. De opnamen komen vanaf het eiland bij Paal 17, de vuurtoren en Oudeschild en vanaf het water.


Rondeweek
Op zaterdag 11 juni 2005 klinkt rond 10.00 uur het startschot voor de Zwitserleven Ronde om Texel. Van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 juni kunnen de deelnemers alvast het water verkennen en trainen tijdens de Texel Dutch Open. Dat zijn korte baanwedstrijden die voor velen als voorbereiding op de grote race van zaterdag gelden. Bovendien is het een officieel door het Watersportverbond erkend Open Nederlands Kampioenschap. Donderdagmiddag kunnen de zeilers traditioneel meedoen aan de Horstocht. Op het strand bij Paal 17 zorgt een sociaal programma voor de nodige ontspanning tijdens de Rondeweek.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten