Nieuws

470-zeilers Coster verlaten Oostenrijkse Traunsee met dubbel trauma

Ondanks dat het team Coster door een vierde plaats op het EK 470 hun A-status weten te verlengen, zijn de heren maar matig te spreken over het evenement. Zoals altijd op bergmeren was ook op de Traunsee de wind zeer wispelturig.

16:46

Kalle Coster (bemanning) over de wind: “Aan de ene kant van de baan zat je binnen terwijl ze een stuk verderop in de trapeze hingen. Of twee boten die over verschillende boeg dezelfde kant op varen. De laatste dag was de start vanwege de wind om zeven uur ’s ochtends gepland waardoor we om vier uur op moesten. Maar de grootste domper kwam vanmorgen toen we ontdekten dat onze masten zijn gejat!”

Het team gaat nu van de Traunsee rechtstreeks naar de Kielerwoche, ook een worldcup evenement. Onderweg zal dus nieuw materiaal geregeld moeten worden.

Over de wedstrijden: “Er is veel gebeurd tijdens het EK. De eerste dag hadden we al een tweeënveertigste plek door een protest: een bakboord-stuurboord situatie vlak na de start. We dachten dat we er voor langs konden, dat kon ook makkelijk. We hadden beide een getuige maar we hebben het protest toch verloren. Die wedstrijd waren we derde! Dat werd toen onze aftrekwedstrijd.
Een andere race, waarin we eerste werden telde niet mee. Toch hebben we de rest van het evenement goed constant kunnen varen. We hebben geen hele slechte wedstrijden gevaren terwijl de concurrentie dat wel deed.”

De broers Sven en Kalle Coster eindigden met hun serie 10, 13, [42/DSQ], 8, 7, 11, 1 en 15 op de zesde plaats in het evenement. Omdat er twee niet-Europese deelnemers voor ze zijn geëindigd wordt er een vierde plaats genoteerd voor het EK. Dat is voldoende om de A-status bij het NOC NSF te verlengen tot 2011. Opname in de Nederlandse kernploeg, de Delta Lloyd Kernploeg, is nog steeds niet rond. Volgens de website van het KNWV kan een uitnodiging niet lang op zich laten wachten.

Steven LeFevre en Steven Krol zetten tijdens het Europameisterschaft op de Traunsee een minder consistente serie neer. Ondanks een eerste en een vierde plaats zakte het team meerdere malen dieper weg in de ranglijsten (12, 24, 1, [29], 10, 21, 4 en 18). Zij eindigden als zestiende.

Foto: www.traunseewoche.at

Last modified: 16 juni 2009
Sluiten