Nieuws

36ste Deltaweek van start met perfect zeilweer

De 120 schepen in het eerste weekend van de Deltaweek begonnen de wedstrijden onder wisselende omstandigheden.

11:46

De 120 schepen in het eerste weekend van de Deltaweek begonnen de wedstrijden onder wisselende omstandigheden.


Tijdens de eerste race op vrijdag zorgde het gebrek aan wind nog voor wat problemen. Zo moest de wedstrijd van Bruinisse naar Zierikzee worden afgekort door het wegvallen van de wind. Ook vervielen de derde wedstrijden op de korte IMS baan door windgebrek.
Zaterdag gaf perfect zeilweer, zonovergoten en een prachtige zeilwind. Het was tevens de officiële opening van de Deltaweek. In zijn openingswoorden prees bondsvoorzitter Jan van Gelderen naast de goede organisatie vooral de sfeer van het evenement: open en ontspannen. Mede daardoor is de Deltaweek één van de weinig groeiende zeilevenementen in Nederland.


Zondag leek wat weer en omstandigheden een herhaling te worden van de zaterdag. Op het moment dat de boten moesten starten viel echter op de Oosterschelde de wind weg. Op de eenheidsklasse baan lukte het nog wel om de snelle X-35, X-99 en sportboten één baan te laten varen. Daar bleef het ook bij, want de geplande verdere wedstrijden op die baan bleken niet mogelijk. Aan de andere kant van de Zeelandbrug kwam vlak voor 14.00 uur de wind opzetten, waardoor op de baan van de IMS, ORC, Rond en Platbodems en de ongemeten boten nog een wedstrijd kon worden gevaren.
Overallwinnaar van het IMS topevenement werd in de klasse IMS 1: Peter de Ridder met de Checkmate 3. IMS 2:  A.P. van Wijngaarden met de Zeebeer 3
Mark Venekamp won met de Tupak de nieuwe X35-klasse.De rest van het programma voor de 36ste Deltaweek is als volgt:
Maandag 3 juli: Butengaets race van Zierikzee naar Sint Annaland
Dinsdag 4 juli:   Wedstrijd van Sint Annaland naar  Wemeldinge
Woensdag 5 juli: Onrustrace van Wemeldinge naar Colijnsplaat
Donderdag 6 juli: Emelisserace van en terug naar Colijnsplaat
Vrijdag 7 juli: Veronicarace, Zeelandbrug-, en Roompotrace:
middellange wedstrijden op zee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust; Vuilbaard race: korte wedstrijd van en terug naar Colijnsplaat; voor rond en platbodem boten.
Zaterdag 8 juli: Zaterdagwedstrijden van Colijnsplaat naar
Colijnsplaat.
Zondag 9 juli: R&P Finale IMS; finale kampioenschappen; afsluiting en prijsuitreiking van de IMS klasse en het ORC-Club en First 31.7  kampioenschap in Colijnsplaat.


Het Open Nederlandse Kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse Zuid wordt tijdens de Deltaweek 2006 gezeild op 7, 8, en 9 juli vanuit Colijnsplaat. Het Open Nederlandse klasse kampioenschap First 31.7 wordt eveneens gevaren op 7, 8 en 9 juli vanuit Colijnsplaat.


Met dank aan Kees van der Vaart

Last modified: 3 juli 2006
Sluiten