Nieuws

29er dames strijden om wereldtitel

Op de tweede finaledag van het WK 29er hebben Annemiek Bekkering en Jeske Kisters een plaatsje ingeleverd. De verrassende leiders van de eerste finaledag zeilden een wisselvallige tweede dag, met een derde, elfde, eerste en drieentwintigste plaats.

13:55

Één punt achterstand

De jonge zeilsters staan nu op de tweede plaats, zij verdedigen een voorsprong van vier punten op de nummers drie en tien punten op de nummers vier. Met nog vier races te gaan houden Bekkering en Kisters alle uitzicht op de titel. Zij hebben maar één punt achterstand op de huidige leiders in de stand, de Australiers Byron White en William Ryan.

 

Gunstige weersvoorspellingen

Het WK wordt gevaren voor de kust van Sorrento op het Mornington Peninsula, ongeveer 95 kilometer onder Melbourne. Vannacht (Nederlandse tijd) worden de laatste vier races van de finale gevaren. De weersvoorspellingen zijn uitstekend voor de meisjes. Net als de afgelopen dagen is het zonnig, met een ochtendwind tussen de tien en vijftien knopen (windkracht 3 – 4). In de middag neemt de wind wat toe naar twintig knopen maximaal.

 

Het relatief lichte weer lijkt de 29er dames te liggen. Hun doelstelling om de Golden Fleet (finale) te halen is ruimschoots behaald en de vooruitzichten zijn goed. Morgen meer nieuws.

Last modified: 8 januari 2008
Sluiten