Nieuws

250 nieuwe plaatsen in Bruinisse

Na vijftien jaar steggelen wordt over twee maanden het nieuwe deel van de jachthaven bij Bruinisse in gebruik genomen. Er kunnen 250 jachten terecht.

15:35

In totaal komen er 1400 ligplaatsen in de haven, ten opzichte van zeshonderd nu. Die uitbreiding heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. De uitgebreide jachthaven zit al vijftien jaar in de pijplijn en na een eindeloze reeks overleg en onderhandelingen is het van de lente eindelijk zover.

 

Ten westen van de huidige haven komen de gebouwen: het kantoor, een restaurant, een supermarkt, sanitaire voorzieningen en onderkomens voor bedrijven. Aan de andere kant van de nieuwe middenpier ligt de nieuwe havenkom. Die heeft een diepgang van drieëneenhalve meter en is voorzien van drijfsteigers. Daarmee neemt de projectontwikkelaar alvast een voorsprong op de mogelijke terugkeer van het getij op de Grevelingen, waar ook alweer een tijd sprake van is.

 

Om de uitbreiding te realiseren moet de eigenaar van de jachthaven een natuurgebiedje creëren. In het kader van natuurcompensatie komt aan de rand van het nieuwe gedeelte een strandje en een gebied met duinen en bomen. Vanaf april kunnen nieuwe jachten terecht in de haven.

Last modified: 13 februari 2009
Sluiten