Nieuws

24-jarige studente vermist op Slotermeer

Een 24-jarige vrouw is vermist sinds een zeiltocht op het Slotermeer afgelopen donderdag 26 mei. De Arnhemse was aan het zeilen met vier medestudentes en een ervaren instructeur toen de boot omsloeg.

16:19

Er is een zoekactie ingezet door boten met duikers, politiehelikopters, een boot van het Korps landelijke politiediensten en de bodem van het Slotermeer wordt afgezocht met Sonarapparatuur. Er wordt rekening mee gehouden dat de vrouw niet meer levend teruggevonden wordt.

De boot sloeg om aan het begin van de middag. De andere opvarenden konden op tijd aan boord van een baggerschip geholpen worden, zij kwamen er met onderkoeling en een shock vanaf. Zij zijn opgenomen in het ziekenhuis; later wordt onderzocht hoe dit ongeval heeft kunnen plaatsvinden.

De boot was niet de enige die op dat moment op het water was. Deze zeilboot was onderdeel van een groep boten met studenten van de opleiding tandartsassistente van het ROC Rijn IJssel uit Arnhem.

UPDATE: Op zaterdagavond is besloten de zoekactie op zondag niet te hervatten in verband met de sterke wind. In de loop van maandag wordt bekend hoe de zoekactie hervat zal worden.

Foto: ANP
(Zita Divendal)

Last modified: 30 mei 2011
Sluiten