Nieuws

21e Schuttevaerrace op 12 en 13 juni

De KWS Schuttevaerrace, de unieke triathlon van zeilen, hardlopen en wielrennen op IJsselmeer en Waddenzee, vindt plaats op 12 en 13 juni. De zware zeilrace begint in Marina Stavoren met een Le Mans start, waarbij de hele bemanning, exclusief de schipper, twee kilometer moet hardlopen naar de Oude Haven van Stavoren.

15:49

De eerste stopplaats is in Oudeschild op Texel, waar de fietser 100 kilometer aflegt. Daarna moeten de schepen naar Terschelling, waar de loper midden in de nacht circa veertien kilometer aflegt. Van daar steekt de vloot het Wad over naar Harlingen, waar de fietser zestig kilometer voor de boeg heeft. Is hij weer aan boord, dan volgt opnieuw een wadoversteek naar Vlieland, waar de loper een halve marathon moet afleggen. Vanaf Vlieland zet de vloot de eindsprint in naar de finish in Hindeloopen.


De KWS Schuttevaerrace staat open voor gemeten jachten in de ORC Club en IMS klasse. De bemanning mag maximaal uit vijf personen bestaan. De race wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Het Weekblad Schuttevaer is hoofdsponsor. Zie ook http://www.schuttevaerrace.nl/.


 

Last modified: 27 mei 2003
Sluiten