Nieuws

200-mijlsrace voor jonge professionals

Veertien zeilteams maken zich op voor de Race of the Classics for Young Professionals(ROTC YP). De zeilteams bestaan uit ruim 350 jonge professionals uit heel Nederland.

16:03

De hoogopgeleiden zijn werkzaam in uiteenlopende beroepsgroepen, het doel is de communicatie tussen deze groepen te verbeteren. Naast de financiële sector zijn ook de zakelijke diensverleners en de industrie en overheid goed vertegenwoordigd in het wedstrijdveld. Voor de professionals is het, naast een geweldige zeilervaring, de ideale mogelijkheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

 

Dinsdag 13 oktober start de race aan wal met een kick-off in de Rotterdamse haven. Hier vandaan zet de vloot een dag later koers richting zee. Vroeg in de ochtend varen de jonge professionals naar Engeland, met als doel Ipswich. Vrijdagochtend zeilen ze dan weer terug in de richting van IJmuiden, waar ze zaterdagavond arriveren. Zondag 18 oktober vaart de vloot richting Amsterdam waar ze worden onthaald door topfunctionarissen van de deelnemende bedrijven.

 

Het is de vierde keer dat de wedstrijd wordt gevaren, maar de eerste keer dat hij in het teken van een 200-mijls race staat. De schepen die meevaren zijn zeewaardige, traditionele zeilschepen. Of ze bij Ipswich zullen aankomen is nog maar de vraag. Het is nog nooit gelukt de kust van Engeland te bereiken, dankzij de weersomstandigheden. Het doel wordt aangepast aan windrichting en -kracht.

Foto: ANP

Last modified: 8 oktober 2009
Sluiten