Nieuws

19de SLAM Antwerp Race

Zaterdagmorgen starten in Breskens en Terneuzen 225 zeiljachten en in Hoboken 50 zeilboten voor de 19de editie van de SLAM Antwerp Race.

07:34

Zaterdagmorgen starten in Breskens en Terneuzen 225 zeiljachten en in Hoboken 50 zeilboten voor de 19de editie van de SLAM Antwerp Race.


Hans Bouscholte, de Nederlandse zeiler uit het Belgische Duinbergen, verdedigt zijn snelheidsrecord dat hij vorig jaar neerzette met zijn 60-voets oceaanracer.
Vorig jaar klokte Bouscholte af op 4 uur, 11 minuten en 8 seconden en zeilde een half uur van het voorgaande, twee jaar oude record af. Dit jaar moet de tijd onder de vier uur mogelijk zijn, vindt Bouscholte. 


Hij krijgt dit jaar concurrentie van formaat: twee Volvo Ocean Race 60 voeters. De ‘Pleomax” en de ‘Team Heiner One’ zijn duidelijk van plan dat record af te pakken.
Ook Antwerpenaar en eerdere winnaar Marc Flamand doet een gooi naar de overwinning: hij zeilt met een nieuwe ‘maxi’ de Formidable.
 
Om iedereen een kans te geven zijn er maar liefst 12 categorieën, herkenbaar wimpels. De snelsten starten het laatst, letterlijk op de drempel van de Noordzee in Breskens. De kleinere, tragere klassen starten in Terneuzen, dus 10 zeemijlen dichter bij Antwerpen. De finish ligt ter hoogte van het Zuiderterras.
 
Ook voor dit jaar is er een fikse bries van 6 à 7 Beaufort uit Noordwestelijke richting verwacht: de hele vloot zal in no time naar Antwerpen worden geblazen, met de vloedstroom van het springtij als turbo-effect onder de kiel. Vanaf 13.00 uur verwelkomen  kanonschoten de finishers in de Belgische havenstad.


Met dank aan Pit de Jonge 

Last modified: 6 oktober 2006
Sluiten