Nieuws

1000 mijls race uitgebreid in 2008

Deze week start de inschrijving van de Lombardini Marine 1000-mile Doublehanded Race, zoals de race nu officieel heet. De start is op 8 juni in Nederland. De finish - ergens eind juni - in Newcastle.

11:38

De doublehanded race zeilt in vijf etappes tussen Nederland, Engeland, Noorwegen en de Shetlands. Deelnemers moeten minstens vier van de vijf etappes meevaren om in de prijzen te kunnen vallen.

De zeilrace is open voor iedere geoefende zeezeiler die een serieuze uitdaging in het shorthanded zeilen op lange afstand zoekt. De minimale bootlengte is 27 voet (LOA), met uitzondering van de Open650 (mini-transat) klasse. De bemanning bestaat uit twee personen, waarvan er één alle etappes moet meevaren. Voor alle deelnemers geldt dat een non-stop qualificatietocht van minimaal honderd zeemijlen op open zee moet worden gevaren. De Lombardi Marine 1000-mile Doublehanded Race wordt over de volgende vijf etappes gevaren: NL – Newcastle; Newcastle – Bergen; Bergen – Lerwick; Lerwick – Bergen; Bergen – Newcastle. De winnaar zal het team zijn dat de beste (IRC) resultaten haalt uit vier van de vijf etappes.

Internationale interesse
Het traject van de race is uitgestippeld tussen drie landen. De 1000-mile Doublehanded is dan ook geen Nederlands onderonsje. Het internationale karakter van de zeilrace komt niet alleen in de etappeplaatsen tot uitdrukking. Ook de deelnemers komen uit alle windstreken, getuige de voorinschrijvingen die de organisatie ontving uit Nederland, Belgie, Noorwegen en Groot Britannië.

Spanning en plezier
De organisatie van de Lombardini Marine 1000-mile Doublehanded Race heeft zich ten doel gesteld dat alle deelnemers aan een onvergetelijk evenement zullen deelnemen. Tijdens de race wordt de focus gelegd op de hoofdprijzen, maar eenmaal aan wal in de etappeplaatsen, dan staat een sociaal programma centraal. Dat begint al voor de start met een gezamenlijk diner. In Bergen en Lerwick staan havenraces in open boten gepland.

Online inschrijven
Inschrijven kan tot 1 mei 2008 op de website www.1000mile.org. Op deze website staan de deelnamevoorwaarden en is het laatste nieuws over de race te vinden.

Foto: KNRM

Last modified: 10 maart 2008
Sluiten