Olympische Spelen

Westerhof en Berkhout openen met winst

15:48

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout

Zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout hebben vrijdag de eerste race in de 470-klasse op de Olympische Spelen gewonnen.

Westerhof en Berkhout kwamen na ruim een uur varen voor de kust van Weymouth als eerste over de finish, op 52 seconden gevolgd door het Australische duo Jo Aleh/Olivia Powrie. Gil Cohen en Vered Bouskila uit Israël eindigden op bijna twee minuten als derde. Later op vrijdag wordt de tweede race gevaren. Westerhof en Berkhout veroverden in mei dit jaar brons op de WK 470.

Costers

Bij de mannen kwamen Sven en Kalle Coster niet verder dan de negentiende plaats, op twee minuten en 22 seconden van de Italiaanse winnaars Gabrio Zandona en Pietro Zucchetti.

De broers zakten daardoor van de zesde naar de negende plek in het klassement met 32 punten. De Britten Luke Patience en Stuart Bithell gaan aan kop met zeven. Ook de mannen komen vrijdag nog een keer in actie in de 470-klasse.

Tags: , Last modified: 27 juli 2021