Actueel, Nieuws

Van Schaardenburg eerste in Miami

15:27

De Nederlandse zeilers starten op 25 januari met een goede eerste wedstrijddag in Miami. De wereldbeker is voor de olympische zeilers de eerste grote krachtmeting van 2016. De eerste dag bestaat uit veel wachten, weinig wind en laat finishen. Uiteindelijk komen alle tien olympische klassen minimaal één keer in actie. Laser-zeiler Rutger van Schaardenburg wint de twee gezeilde wedstrijden. Mandy Mulder en Coen de Koning winnen alleen de eerste race, net als windsurfster Lilian de Geus. Dorian van Rijsselberghe pakt een derde plaats en Marit Bouwmeester een zesde.

Laser zeilers

Rutger van Schaardenburg. World Cup Miami 2016Laser-zeiler Rutger van Schaardenburg wint beide races. Met name in de eerste race is Van Schaardenburg overtuigd eerste met een voorsprong van bijna twee minuten op de nummer twee. Van Schaardenburg: “Het was absoluut een ideale start. Het waren lastige condities vandaag. Weinig wind die van alle kant kwam. Ik wilde niet beginnen met een slecht resultaat en dat is gelukt”.

Ook Nicholas Heiner kende een sterke start. Heiner staat met een score van vier en vijf op een derde plaats in het sterk bezette laserklassement. Bij de vrouwen in de Laser Radial klasse finishte Marit Bouwmeester, in de enige race van de dag, als zesde.

Mulder en De Koning sterke comeback

Nacra17 duo Mandy Mulder en Coen de Koning openen met een overwinning. Coen de Koning komt daarmee goede terug na een schouderblessure. Samen met de zevende plaats in race twee is dat goed voor een koppositie in het klassement. Het Argentijnse duo Santiago Lange & Cecilia Carranza Saroli, de winnaars van de tweede race, staan op de tweede plaats.

49erFX klasse

In de eerste race wisten zowel Nina Keijzer en Claire Blom als Annemiek Bekkering & Annette Duetz geen rol van betekenis te spelen. Keijzer en Blom finishte als 19e en Bekkering en Duetz als 22e. In de tweede race van de dag boekten beide teams progressie. Keijzer en Blom finishten als derde en Bekkering en Duetz als 14e. In het klassement staan Keijzer en Blom na dag 1 op de achtste plaats. Bekkering en Duetz vinden we terug op de 18e plaats.

RS:X

Bij de vrouwen in de RS:X klasse pakte windsurfster Lilian de Geus ook direct de winst. Bij de mannen finishte olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe als derde, Kiran Badloe kwam als zevende over de meet in de enige race van de dag.

Tags: , , Last modified: 28 januari 2016