Nieuws

Supertri Geronimo loopt schade op

De trimaran waarmee Fransman Olivier de Kersauson het Jules Verne record wil aanvallen, heeft bij een aanvaring schade opgelopen. Een 9 meter Figaro-zeiljacht voer op volle snelheid tegen de afgemeerde trimaran op. Het gebeurde gistermiddag in de Moulin Blanc haven van Brest...

08:54

De trimaran waarmee Fransman Olivier de Kersauson het Jules Verne record wil aanvallen, heeft bij een aanvaring schade opgelopen…
Een 9 meter Figaro-zeiljacht voer op volle snelheid tegen de afgemeerde trimaran op. Het gebeurde gistermiddag in de Moulin Blanc haven van Brest. De Figaro raakte de stuurboorddrijver, net achter de achterste beam. Volgens de eerste berichten verloren de opvarenden van de Figaro controle over hun boot toen zij de haven binnenzeilden.
De schade aan de drijver is groot. Onduidelijk is hoe lang de reparatie gaat duren.
De Kersauson vertrok eerder dit jaar met de Geronimo voor een aanval op het Jules Verne record (non-stop rond de wereld). Wegens roerproblemen werd die recordpoging afgebroken. Na acht weken reparaties en aanpassingen zou het team De Kersauson net beginnen met proefvaarten.
Intussen is het Jules Verne record door het team van Bruno Peyron scherper gesteld. Op 5 mei jongstleden finishte hun catamaran Orange in een tijd van 64 dagen, 8 uur, 37 minuten en 24 seconden.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten