Nieuws

Start doublehander AG2R uitgesteld

Sander Bakkers eerste Figaro-wedstrijd van dit seizoen, de transatlantische doublehanded wedstrijd AG2R, is uitgesteld tot vermoedelijk woensdag. De start van de race van Lorient, via Madeira, naar het Caraïbische eiland St. Barthélémy, stond al voor zaterdag gepland, maar de organisatie besloot tot uitstel na berichten van windkracht 10 en kruiszeeën van 11 meter bij Kaap Finistère. Gisteren werd besloten nog eens 2 dagen te wachten...

13:18

Sander Bakker en co-schipper Ian Munslow wachten af...
Sander Bakkers eerste Figaro-wedstrijd van dit seizoen, de transatlantische doublehanded wedstrijd AG2R, is uitgesteld tot vermoedelijk woensdag. De start van de race van Lorient, via Madeira, naar het Caraïbische eiland St. Barthélémy, stond al voor zaterdag gepland, maar de organisatie besloot tot uitstel na berichten van windkracht 10 en kruiszeeën van 11 meter bij Kaap Finistère. Gisteren werd besloten nog eens 2 dagen te wachten.


Vanuit zijn hotelkamer in Lorient vertelt Sander wat zeker komen gaat, maar nog even op zich laat wachten.


“Het is voor 95 procent zeker dat de start op woensdag is. Met als gevolg dat nu direct naar St. Barthélémy gezeild wordt. We gaan wel langs Madeira, waar we door een gate moeten (een denkbeeldige lijn tussen twee waypoints –red.), maar maken er geen tussenstop. We moeten dus extra eten meenemen, extra water, extra diesel voor de generator. Het wordt dus aardig vol aan boord!”


De organisatie besloot to deze verandering, omdat veel van de 31 deelnemende teams in tijdnood dreigen te komen. Het vrachtschip waarop de 30-voets Bénéteau’s terugvervoerd worden naar Frankrijk vertrekt op 18 mei en geen dag later. Lukt het de deelnemers niet om vóór die datum aan te komen en de boot gereed te maken voor transport, dan is het schier onmogelijk op tijd terug te zijn in Europa voor de tweede Figaro-wedstrijd van dit seizoen, La Solo Générali.


Bakker deelt die zorg niet. Hij zal samen met co-schipper en Mini-vriend Ian Munslow en sanderbakker.nl-webmaster Roland Prinsen zijn boot Egeria terugzelen naar Frankrijk. Daarna neemt hij deel aan dé wedstrijd van het Figaro-circuit, La Solitaire du Figaro.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten