Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlandse kampioenen Laser Radial

12:29

Zeilster Dewi Couvert is in het Kroatische Split Jeugd Europees Kampioene geworden in de Laser Radial. Niels Broekhuizen pakt het brons bij de Europese jongens.

NielsBroekhuizenDewi Couvert bewees in het verleden al vaker dichtbij de Europese top te staan. Zo werd ze in aanloop naar de Jeugd Olympische Spelen 2010 al eens 8e tijdens het EK Byte CII in 2009. Tijdens Europacups Laser 4.7 en Radial won ze regelmatig wedstrijden, maar nog nooit was ze gedurende een heel kampioenschap zo constant als afgelopen week. Onder begeleiding van coach Eduardo van Vianen voerde ze gedurende het hele evenement de ranglijst aan. Een dag voor het einde wist ze zelfs 10 punten voorsprong te pakken op de Noorse nummer 2 en rest van de 90 ingeschreven meisjes. Talentcoach Rodie van Mackelenbergh meld vanuit Split dat ze goed wist wat er moest gebeuren en dat elke keer weer goed ten uitvoer bracht. “Netjes de lijn houden tussen 45 andere meiden, meestal als eerste naar de linker- en goede kant van de baan en vervolgens sterk meevaren in de kopgroep.”
Alleen tijdens de laatste dag kwam haar titel nog even in gevaar. De Noorse Flem Hast Line sloot het kampioenschap af met een eerste en tweede plaats en kwam op gelijk aantal punten met Dewi. Door een eerste plaats eerder dit evenement mag Dewi zich nu toch Jeugd Europees kampioene noemen. Een prachtig resultaat!
Delta Lloyd Talentploeg lid Maxime Jonker wist in Split nog niet elke dag zo stabiel te varen, maar herstelde zich netjes en eindigt op een 13e plaats. Laura Parre, lid van het Laser Radial Beloften team onder leiding van Ben Koppelaar, volgt op een knappe 16e plek.

Niels Broekhuizen brons
Delta Lloyd Talentploeg lid Niels Broekhuizen zeilde zeer sterk in het 190 boten tellende jongensveld. Met maar liefst 3 eerste plaatsen hield hij steeds aansluiting met het podium. Na een iets tegenvallende voorlaatste dag in de sterke Gold Fleet kwam hij vanochtend weer zeer sterk uit de startblokken. Overall sluit hij het evenement af op een 4e plaats, 3e Europeaan en dus op het podium met een bronzen medaille op het Jeugd Europees kampioenschap 2013! Just van Aanholt, nu nog uitkomend voor de Antillen, eindigt 6e. Philip Peter Plevier en Jurriaan Everwijn volgen op een 25e en 27e plaats.

Voor Niels Broekhuizen en Maxime Jonker volgt over 1,5 week het ISAF Jeugd WK te Cyprus. Het Jeugd EK was in aanloop naar dit belangrijke evenement een erg mooie generale repetitie.

Tags: Last modified: 2 juli 2013