Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlanders grijpen naast 1e plaats

13:45

Het Nederlandse team dat deelneemt aan de Nord Stream Race heeft de derde prijs gewonnen. In de laatste etappe kwam het team acht minuten te kort voor een eerste plaats. De Russische ploeg ging naar huis met de hoofdprijs van 100.000 euro.

Eerder deze week won het Nederlandse team aan boord van Swan 60 Tsaar Peter de tweede etappe met krap twee minuten verschil van nummer twee. Gisterenavond finishte de vloot in de plaats Karlskrona in het zuidoosten van Zweden.

Het Nederlandse team bestaat grotendeels uit leden van de Koninklijke Nederlandse Zeil en Roei Vereniging uit Muiden. Aan boord waren onder andere Pieter Keijzer, Ab Ekels, Kalle Coster, Gert-Jan Poortman en Peter van Niekerk.

De Nord Stream Race wordt gesponsord door het Russische bedrijf Gazprom . Voor de wedstrijd schafte de gasgigant vijf identieke Swan 60’s aan, die van Sint Petersburg via Helsinki, Finland en Gotland, Zweden uiteindelijk naar Greifswald in Noord-Duitsland zeilen. De vijf deelnemende teams zijn afkomstig uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Rusland en de rest van de EU.