Nieuws

Met een goed gevoel naar de Heineken Regatta

De jaarlijkse Heineken Regatta op St. Maarten is voor veel Nederlandse zeilers een jaarlijks terugkerend feestje, niet meer dan dat. Het Team Hearts for Kids denkt daar anders over. 'We willen iets blijvends achterlaten'...

09:53

De jaarlijkse Heineken Regatta op St. Maarten is voor veel Nederlandse zeilers een jaarlijks terugkerend feestje, niet meer dan dat. Het Team Hearts for Kids denkt daar anders over. ‘We willen iets blijvends achterlaten’.


In maart trekken veel zeilers naar het Caraïbische gebied voor een vaak welverdiende onderbreking van het jaar. De Nederlandse winterkoude houdt de meeste van hen van het water, dus is elders zeilen in de zon een welkome onderbreking van het seizoen op het droge. De Heineken Regatta op St. Maarten wordt dan ook altijd druk bezocht. Soms door professionals, maar meestal door groepen vrienden en collega’s die gewoon een leuke tijd willen hebben. Drie dagen feest en je nergens druk om maken.


Zo niet de zeilers van het Heart for Kids Team. Jeroen Meijering vertelt. ‘Naast zeilen en gezelligheid gaan we ook met een ander doel naar St. Maarten. Met 9 collega’s hebben we een stichting opgericht om geld in te zamelen voor twee lokale goede doelen. We zijn ons namelijk bewust van de bevoorrechte positie de wij hier hebben, vergeleken met veel eilandbewoners daar.’
De goede doelen waarvoor Stichting Heart for Kids geld inzamelt spitsen zich toe op kinderen. Het eerste project is ten bate van het Sint Maarten Medical Center. De kinderafdeling heeft dringend behoefte aan monitoren om de levensfuncties van pasgeborenen in de gaten te houden.
Het Milton Peters College is het tweede project waar de groep jonge zeilers zich voor inzet. Er is een tekort aan sportfaciliteiten, die na de orkanen van 1995 en daarna behoorlijk beschadigd zijn en door geldgebrek niet zijn hersteld.
Bij elkaar is er zo’n €40.000 nodig.

De Corneille litho
Heart for Kids roept bedrijven en particulieren op een donatie te doen, waarbij schenkers van €500 of meer, als dank een originele, gesigneerde Corneille litho ontvangen. Geïnteresseerden kunnen direct contact opnemen met Jeroen Meijering (t: 0615018814 of e: jeroen.meijering@unilever.com).


Tijdens hun verblijf op St. Maarten zullen Meijering en de anderen de twee projecten bezoeken en het geld overhandigen. Hij benadrukt dat het ingezamelde geld ten goede komt aan de twee goede doelen en niet wordt gebruikt voor de zeilwedstrijd. ‘Natuurlijk gaan we ook voor een leuke vakantie, maar willen daar iets blijvends achterlaten.’

Last modified: 4 september 2007
Sluiten