Nieuws

Illbruck snelste in 24 uur

Met een gevaren afstand van 484 nautische mijlen heeft John Kostecki's Illbruck het 24-uursrecord weten te verbreken. Nog nooit was een monohull zo snel in een etmaal. Met de golfstroom van 3 knopen in de rug, surfte Illbruck van golf naar golf en wist zo een gemiddelde te varen van meer dan 20 knopen per uur...

16:36

Met een gevaren afstand van 484 nautische mijlen heeft John Kostecki’s Illbruck het 24-uursrecord weten te verbreken. Nog nooit was een monohull zo snel in een etmaal. Met de golfstroom van 3 knopen in de rug, surfte Illbruck van golf naar golf en wist zo een gemiddelde te varen van meer dan 20 knopen per uur.

“Het is een fantastisch gevoel zo snel te varen”, zei een verheugde Kostecki. “De sfeer aan boord was bijzonder opgetogen toen we het nieuws vernamen, maar we laten ons niet van de wijs brengen en blijven ons concentreren op bootsnelheid”.
Het record stond op naam van Bernard Stamm aan boord van de Open 60 Armor Lux: 468 mijl. Ook hij gebruikte diezelfde 3 Golfstroom om tot een record te komen.

Logischerwijs zeilt Illbruck op een eerste plek. Assa Abloy en Tyco kunnen de laatste uren niet volgen en moeten terrein prijsgeven. De afstand tot de leider bedraagt respectievelijk 14 en 16 mijl. Het is te verwachten dat, nu de wind afneemt, de hele vloot verder achterop zal raken en Illbruck het langst kan blijven profiteren van de hardere wind.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten