Nieuws

Holmatro IMS-winaar Gotland Runt

Op 6 juli kwam het vermoeide, maar zeer gelukkige Holmatro-team over de finish van de Zweedse Gotland Runt, een prestigieuze offshore wedstrijd over 364 mijl. De Holmatro (Grand Soleil 44) won de IMS I-klasse en de IMS overall prijs. Een hele prestatie voor het jonge team, onder leiding van Whitbread-veteraan Hans Horrevoets...

14:03

foto: Daniel Forster
Op 6 juli kwam het vermoeide, maar zeer gelukkige Holmatro-team over de finish van de Zweedse Gotland Runt, een prestigieuze offshore wedstrijd over 364 mijl. De Holmatro (Grand Soleil 44) won de IMS I-klasse en de IMS overall prijs. Een hele prestatie voor het jonge team, onder leiding van Whitbread-veteraan Hans Horrevoets.

Volgens Hans Horrevoets waren ze al vanaf het begin vol zelfvertrouwen. Horrevoets: “Dit kwam door onze start. Je moet namelijk zo voorzichtig en scherp zijn, want een foutje kan je de race kosten. Onze scherpe start gaf het hele team zelfvertrouwen en dat hebben we gedurende de race ook niet meer laten gaan. De eerste plaats is behaald door sterk en tactisch te varen.”

Data Communication (Sinergia 40) was de enige boot die het de Holmatro nog moeilijk maakte. In het tweede deel van de race kon Holmatro echter een achterstand ruimschoots inhalen en eindigde op 6 juli, na berekening, ongeveer 3 minuten voor de grootste concurrent.
Het Holmatro-team bestaat uit jong talent en een kleine kern zeer ervaren zeezeilers als Hans Horrevoets, Peter Tans en Gideon Messink.

Dit jaar staat nog de prestigieuze Commodores Cup (25 juli-1 aug) op de agenda, een race voor landenteams. Samen met de Daikin Airco en Checkmate 3 vertegenwoordigen ze Nederland.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten