Nieuws

Golding wint The Transat Open 60 klasse

Mike Golding heeft Ecover als eerste Open 60 over de finishlijn van The Transat gezeild. Voor de 2800 mijl lange oceaanrace had Golding iets meer dan 12 dagen en 15 uur nodig. Daarmee verbeterde hij het record van Yves Parlier met twee dagen. Met drie uur achterstand op Golding finishde de Zwitser Dominique Wavre als tweede…

11:31

Mike Golding heeft Ecover als eerste Open 60 over de finishlijn van The Transat gezeild. Voor de 2800 mijl lange oceaanrace had Golding iets meer dan 12 dagen en 15 uur nodig. Daarmee verbeterde hij het record van Yves Parlier met twee dagen. Met drie uur achterstand op Golding finishde de Zwitser Dominiqu Wavre als tweede…


 


Hoewel Mike Golding bij elke race beschouwd wordt als een absolute favoriet, is zijn carrière tot dusver vooral gekenmerkt door pech. Dat leek ook dit keer het geval toen al kort na de start het mechanisme van de kantelkiel niet meer functioneerde. Het verhinderde de Engelsman echter niet om zijn nieuwe boot in recordtijd over de oceaan te zeilen. Bovendien toonde The Transat aan dat Golding niet de enige is met een abonnement op tegenslag.


Terwijl de eerste aankomers in Boston genieten van warme douches en koud bier, moeten andere deelnemers zich tot het uiterste inspannen om zichzelf of hun boot in veiligheid te brengen.


 


Een bergingsschip heef inmiddels de ontmastte PRB van Vincent Riou op sleeptouw genomen en probeert Frankrijk te bereiken. Een ander schip wordt in de loop van zondag bij Jean Piere Dick verwacht. Ook Virbac drijft zonder mast halverwege de Noord Atlantische Oceaan. Bernard Stamm is zelf door een vrachtschip veilig aan land afgeleverd maar daarna direct met een sleepboot vertrokken voor een zoektocht naar zijn verlaten boot. Er is geen exacte positie bekend van Armorlux die zijn kiel verloor.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten